Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

0958-as bevallás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2009-10-05 13:31:25

0958-as bevallás kitöltésével van problémám. Fõállású egyéni vállalkozó kiegészítõ tevékenységû egyéni váll.lesz( nyugdíjba vonul) Az 58-as havi bevalláson nem tudok töredékidõszakot bevallani 21 alkalmazás minõsége kóddal. Mindig hibát jelöl a program. Volt-e már ilyen problémátok.? Az APEH sem tudott felvilágosítást adni, várom a visszahívásukat, de lehet, itt hamarabb megkapom a választ.
Köszönettel: Kné Márti

Témanyitó hozzászólás

kiraly_judit 2009-10-07 15:18:39

Nekem volt ilyen esetem februárban. Kitöltöttem a 0958-as bevallást szabályosan, csak tört idõszakra.Figyelni kell,hogy a 0958-2 lapon a biztosításban töltött idõ, valamint a 35.sor megegyezzen a fõlapon lévõ tört idõszakkal. A bevallás hibásan ment el. Az APEH küldött felszólítást hibás bevallásra. Végül is hivatalból hogy hogyan lerögzítették.Ehhez viszont határidõben be kell adni a 09101E és 09T1041-es nyomtatványokat is, mivel ezek igazolják a jogviszony változást.

Felhasználói hozzászólás

duromarta 2009-10-07 15:42:38

Köszönöm a választ, már túl vagyok rajta. Az Apeh-hes ügyintézõ visszahívott, és megbeszéltük, hogy a fõlapon az idõszak teljes hónap, a 02 lapon és a 35 sorban a tört idõszak. Már látják a törzsadatokban, hogy nyugdíjas lett ( azt már jelentettem) és majd hivatalból javítják. Ezt a bevallási nyomtatvány sajnos nem tudja kezelni.
Üdv: Kné Márti

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra