Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Adószámos magánszemély bérbeadása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

betterbook.hu 2024-10-19 07:38:53

Egy alanyi adómentes magánszemély adószámos magányszemélyként végzi a hosszú távú bérbeadást. A partnerei egyéni vállalkozók, nekik számlázz ki ingatlan bérbeadást.
1) A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben az egyéni vállalkozók kifizetőnek minősülnek-e, és nekik kell bevallani a bérbeadást, vagy lehetőség van, hogy az adószámos magánszemély fizeti be az szja-t?
2) Amennyiben azt kéri az egyéni vállalkozó, hogy ne tüntessük fel az adószámát (holott a ev tevékenységéhez kell a bérbeadás hogy tudja végezni) ezt megteheti az adószámos magánszemély? Arra hivatkoznak, hogy Katások, és ugysem kell nekik költségszámla.

Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-10-21 05:59:47

1. Az egyéni vállalkozó is kifizetőnek minősül, azaz neki kell levonnia, [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra