Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Alá nem írt munkaszerződés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2022-09-18 18:55:52

Kedves Attila!
Pályakezdő családtagom a következő helyzetbe került: olyan munkaszerződést adtak neki utólag, amely szerint 09.03-től kezdődik a munkaviszony, 3 nap (!!!!!!!!!) a próbaidő, és ha nem akarja ledolgozni a 30 nap felmondási időt, akkor 3 havi fizetést követelnek rajta. Nem írta alá. Sikerül rábeszélnünk, hogy itt nem lesz munkajogilag biztonságban, ne írja alá. Szeretne is másik munkát keresni.
Milyen joga van a munkáltatónak vele szemben?
A T1041-en be van jelentve 09.03-tól.
Köszönöm szépen:
Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-20 05:32:24

Kedves Márti,
Munkaszerzerződés a felek egyező akaratával jön létre. Ha nem írta alá, a munkáltató nem tehet semmit. Sőt, az írásbeli munkaszerződés nélküli foglalkoztatásért még kellemetlenségei is lehetnek. Osztom a véleményét: azonnali hatállyal írásban mondjon fel az elfogadhatatlan feltételekre hivatkozva.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra