Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Apaszabadság 6-10. nap


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

SzJJ 2023-04-17 13:37:50

Tisztelt Szakértő!

Lehet már valami pontosabbat tudni az apaszabadságról?,illetve annak kezeléséről, különös tekintettel ha az apaszabadság 6–10. napjára a dolgozó nem kéri a szabadságot, mert a távolléti díj 40 százaléka helyett inkább dolgozik. Kényszerítheti-e a munkáltató annak kivételére? ha már az első 5 nappal kívánni él, és ha igen milyen eszközökkel? Vagy egyáltalán mit lehet tenni az ilyen esetekben?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-04-18 05:20:16

A törvényhely megfogalmazásából arra lehet következtetni, hogy a munkáltatónak 2 kötelezettsége van: 1. tájékoztatni a dolgozót a 10 nap pótszabadság lehetőségéről, 2. ha kéri a dolgozó, akkor szabadságot kell engedélyeznie. Következésképp ha a dolgozó tud róla, de nem kéri vagy csak egy részét, akkor nem kényszeríthető arra, hogy éljen vele illetve hogy ezt teljes mértékben tegye.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra