Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Bérpótlék kérdés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2022-09-13 16:00:30

Kedves Pap Attila!

Egy most nyíló boltban az újonnan alkalmazott eladó munkaideje úgy adná ki a heti 40 órát, hogy hétfőtől csütörtökig napi 8 órát dolgozna, pénteken és szombaton napi 4 órát.
Ebben az esetben a szombati munkavégzésre 100% bérpótlék jár vagy helyette ki kell adni egy másik napot pihenőnapnak? Ha egyenlőtlen munkaidő beosztásban dolgozna akkor az megoldás lenne arra hogy ne kelljen bérpótlékot fizetni?

Köszönöm.

üdv.
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-14 13:51:43

Kedves Taxman,
Normál esetben a dolgozó hetente vagy 2 pihenőnapra, vagy 48 óra egybefüggő pihenőidőre jogosult. Azaz szombatra már rendkívüli munka 100%-os pótlékára is jogosult lenne (megjegyzendő, hogy a rendkívüli munka ilyen rendszeres jellegű beépítése a beosztás szerinti munkaidőbe jogellenes lenne).
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2022-09-14 16:57:28

Kedves Pap Attila!

Köszönöm szépen.

üdv.
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra