Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Betegállomány alatt


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2021-12-14 16:09:18

Tisztelt Szakértő Úr! Kft. egyik munkavállalója október 01-én nem jelent meg a munkahelyén, azaz addig dolgozott, azóta nem. Többszörös megkeresésre rá két hétre lehetett elérni, azzal védekezett a telefonban, hogy kórházban volt. Elmondása szerint 2 hétig kórházban volt, de erről semmilyen orvosi igazolást nem tudott bemutatni. Sőt, azt mondta, hogy nem kapott. Igazolás hiányában október 01-től 17-ig igazolatlan távollét alatt volt. Október 18-tól újra kórházba került, erről kapott tőle az ügyvezető orvosi igazolást. Utána a körzeti orvos írta ki folyamatos betegállományban, amiről nov.24-ig van jelenleg igazolásunk. Folyamatos keresőképtelenség van rajta feltüntetve. Azóta semmilyen kommunikációt nem sikerült elérni, ha hívjuk, leteszi a telefont. Sem email, sem telefonos, sms megkeresésünkre nem válaszol. Tehát jelen pillanatban betegállományban van a Kft. értesülése szerint, amihez 11.24-ei az utolsó orvosi papírunk. Hogyan tudjuk megszüntetni vele a munkaviszonyt, ha továbbra sem hajlandó megkeresésünkre válaszolni és igazolásokat bemutatni? Köszönöm szépen a válaszát, esetleg a javaslatát! Tisztelettel, Hné Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-12-14 18:07:11

Kedves Zsuzsi,
Kényes a téma. Sajnos a korábbi igazolt keresőképtelenség mindenképp rejt magában kockázatot, de az ügyet ki kell billenteniük a holtpontról. Egy lehetőség, hogy írnak neki egy tértis levelet, miszerint a távolmaradását és a mindennemű kommunikáció hiányát Önök úgy értelmezik, hogy a dolgozó azonnal hatállyal megszüntette a munkaviszonyát, melyet Önök elfogadnak. Kiküldik a kilépő papírjait. A bizonyítás innentől kezdve a dolgozónál van. Ha van munkajogászuk, feltétlen egyeztessenek vele!!
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra