Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Covid karantén


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ihaszanita 2021-12-11 11:11:21

Az alábbi kérdésben kérnék segítséget:
A munkavállaló házastársa covid érintettsége miatt karanténba került, majd Ő is beteg lett. Nem kért az orvostól táppénzes papírt.
A fenti időszakra milyen bér számfejthető neki táppénzes papír hiányában? A karantén határozattal számfejthető neki betegszabadság? Amennyiben nem, mivel a rendes szabadsága nem fedezi a kieső idejét, számfejthetek neki fizetés nélküli szabadságot? Fizetés nélküli szabadságot jelenteni kell a T1041?
Köszönöm szépen a választ!
Anita

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-12-12 11:48:55

Kedves Anita,
Betegszabadság az (igazolt) keresőképtelenség bizonyos idejére jár. A karantén határozat csak a távolmaradást igazolja. Azaz igazolt, nem fizetett távollétet kell számára számfejteni. A dolgozó biztosítása szünetel, így szükséges a 1041-est is benyújtani. Ettől függetlenül a munkáltató dönthet úgy is, hogy munkabért/távolléti díjat fizet, a biztosítási jogviszony változatlansága mellett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra