Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

EFO alkalmazás esetén a munkavállalói tájékoztatás alkalmazása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

HÉJJAS ÉS TÁRSA 2023-03-22 15:08:08

Módosult az Mt. 46.§ (5) bekezdésének szövege. A kérdésem az lenne, hogy kell-e az alkalmi munkavállalónak kiadni, a fenti jogszabályra való hivatkozással munkáltatói tájékoztatást? Jól gondoljuk-e, hogy kell vele kötni megállapodást a készpénzben történő bérfizetésről.
Köszönettel: Héjjas Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-03-24 05:25:26

Kedves Erika,
A január 1-jétől hatályos Mt. alapján én mindkét kérdésére az igen választ tartom helyesnek, annak ellenére, hogy ez meglehetősen kiüresíti az egyszerűsített foglalkoztatás "egyszerűsített" jellegét (elképzelem a román vendégmunkást a fólia végében, ahogy olvasgatja a mindenféle munkáltatói tájékoztatást, miközben azon gondokozik, hogy írják a nevében a nagy A betűt...).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra