Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Egyéni vállalkozó jogtalan COVID enyhítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szabójózsef 2021-11-06 14:31:46

Tisztelt Önadózó!

Az idei évben az egyéni vállalkozók kaptak két hónap könnyítést COVID miatt, amikor is eltörölték a fizetendő 50.000,-. A tevékenységi köröket bővítették, így két egyéni vállalkozóm is beleesett a körbe, akik eddig nem kaptak könnyítést, de mivel ezt a tevékenységi körüket egyáltalán nem végezték, tehát ezzel kapcsolatban nulla bevételük volt, úgy gondolom, hogy ez nem járt volna nekik, ezért e-papíron küldtünk be egy levelet, hogy az enyhítést szíveskedjenek törölni, de hónapok óta semmi nem történt, a többlet ugyanúgy ott van. Mit csináljunk? Lehet, hogy ennek ellenére mégiscsak jár nekik? Vagy rossz helyre küldtük a levelet?

Előre is köszönöm a segítségüket!

Üdv,
Szabó József

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-11-07 17:32:18

Kedves Szabó József,
A katások esetében nem volt előírás a "főtevékenységkénti" gyakorlás, így a levélben foglaltaknak (mármint a visszafizetésnek) nincs jogszabályi alapja, az adókedvezmény csupán attól a ténytől jár, hogy szerepelt a tevékenységi körükben. Inkább írni kellene egy kiegészítést a kérelemhez, hogy vegyék tárgytalannak, mert rosszul értelmezték a rendeletet...
papattila

Szakértői hozzászólás

szabójózsef 2021-11-08 18:18:57

Rendben, köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra