Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Eltünt dolgozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

elekjanosne 2020-11-10 08:44:53

A dolgozó nem jelent meg a munkahelyén.
Telefonon közölte, hogy keresőképelen.
A táppénzes papírt nem adta le, a továbbiakban elérhetetlen. Munkaviszonyát megszüntetjük. Kérdés: milyen időponttól?
Mit számfejthetek neki béren kívül?
Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-11-10 18:23:15

Veszélyes terep a megszüntetés, mivel a dolgozó közölte, hogy keresőképtelen, Önök pedig nem tudhatják, nem-e pont a betegsége akadályozza meg a táppénzes igazolás leadásában. Ha az igazolás észszerű leadhatósága óta kellőképpen hosszú idő telt el és az írásbeli megkeresésre nem reagál, akkor azonnali hatályú felmondást indokolt közölni, mégpedig olyan szövegezéssel, hogy a munkáltató a munkavállaló elutasító magatartását akképp értelmezi, hogy ő (mármint a munkavállaló) mond fel azonnali hatállyal. Így egy esetleges peres eljárásban a munkáltató visszakozni tud, ha mégis a betegség a valós oka a késedelemnek. (Munkavállalói) azonnali hatályú felmondás esetén az esetleges szabadságmegváltáson kívül nem kell számfejteniük semmit. Azt is meg kell említeni, hogy az ilyen ügyekben akár több hónapos visszamenőleges bevallási helyesbítés sem kizárt a bizonytalan végkifejlet miatt :(
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra