Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Felmondás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gymezogep2022 2022-08-23 09:27:08

Tisztelt Szakértő! A dolgozó csak szóban mondott fel, de még nem számolt le, először szabadságot vett ki, majd elment táppénzre. Jelenleg is táppénzen van.Az lenne a kérdésem,hogy táppénz alatt hogyan tudnánk megszüntetni a munkaviszonyát nem közös megegyezéssel,hogy szabályosan járjunk el illetve mikortól indul a felmondási idő. Elegendő e a szóbeli felmondás vagy írásba kell foglalni?Segítségét köszönöm!
Noémi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-08-26 05:08:36

Kedves Noémi,
A (rendes) felmondást mindkét félnek írásban kell szabályosan megtennie. Ha a dolgozó erre nem hajlandó, akkor a munkáltatónak indokolt ezt megtennie, a későbbi bizonyítás érdekében (pl. "Ezúton tájékoztatom, hogy ...napján szóban közölt felmondását a mai nappal elfogadom."). Megjegyzendő, hogy a szabadságot a munkáltató adja ki és nem a dolgozó veszi ki (azaz nem mehet csak úgy el önkényesen szabadságra). Ha először mondott fel, majd azt követően került keresőképtelen állományba, akkor ez a felmondási idejére semmilyen hatással nem bír.
papattila

Szakértői hozzászólás

gymezogep2022 2022-08-26 11:30:50

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra