Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Fizetés nélküli szabadság felmondás túlvont szabadság


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

burmi 2020-06-04 09:43:13

Kedves Attila,

Egy dolgozó a COVID19 járvány miatt időarányosan több szabadságot vett ki, mint amennyi járna, utána fizetés nélküli szabadságon volt, majd a munkaviszony a fizetés nélküli szabadság alatt megszűnt azonnali hatállyal közös megegyezéssel, viszont a túlvont szabadságot le kellene vonni, de bér nincs, hogyan kell ilyenkor eljárni, a számfejtés és bevallást hogyan kell elkészíteni?

Köszönöm szépen,
Zsuzsa

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-04 19:24:25

Kedves Zsuzsa,
Bár megosztott a szakma ez ügyben, de én azt vallom, hogy a hatályos Mt. nem teszi lehetővé a túladott szabadság visszatéríttetését. Ezt arra alapozom, hogy egyrészről a szabadság kiadása alapvetően a munkáltató hatásköre, így az ezzel járó kockázatot is neki kell viselnie. Másrészről pedig nincs a törvényben a visszafizetésre vonatkozó konkrét rendelkezés (a régi Mt. tartalmazott ilyet; ha a jogalkotó szándéka ez lett volna, akkor a jelenlegi Mt is tartalmazna ilyet).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra