Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Főfoglalkozású ügyvezető


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szabójózsef 2023-02-10 15:05:16

Tisztelt Önadózó!

Ha egy cégben az ügyvezető munkaviszonyban látja el a feladatát napi egy órában főfoglalkozásban, de most egy másik cégnél elkezd fodrászként dolgozni napi 4 órában, akkor lehet a fodrászat a mellékfoglalkozása?
Köszönettel:
Szabó József

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-11 09:22:08

Kedves József,
Általánosságban a 36órát elérő munkaviszonyt hívjuk főfoglalkozásnak. A napi 4órás munkaviszony értelemszerűen meghaladja a napi 1órás munkaviszonyt, de hogy ilyen esetben van-e értelme fő-, illetve mellékfoglalkozásról beszélni, nem tudom. Egyébként mi az oka a kérdésének?
papattila

Szakértői hozzászólás

szabójózsef 2023-02-11 21:51:00

Kedves Attila!

Sajnos a másik cég könyvelője, akihez be lesz jelentve az ügyvezető 4 órában fodrászként, ő kezdett el ezen problémázni. Először nem is értettem, hogy mi baja, mert szerintem ez teljesen lényegtelen, nekem ez egyáltalán eszembe sem jutott. Nem látom jelentőségét, de szerinte ez nagy probléma, mert hogy néz az ki, hogy a főfoglalkozás csak 1 óra, a mellékfoglalkozás pedig 4 óra, " ebbe bele fognak kötni", mondta ő. Mondtam, hogy ne foglalkozzon vele, jelentse be, ahogy szeretné, teljesen mindegy. Egyáltalán azt sem tudom honnan vette, hogy ügyvezetőként főfoglalkozásban van? Megjelenik ez valahol? Kicsit elbizonytalanodtam magamban, hogy én nem lennék elég alapos? Vagy ez már tényleg a hülyeség tetőfoka?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-12 16:15:52

Valami hasonlót sejtettem én is, az egésznek semmi jelentősége nincs. Osztom a véleményét, a kolléga túlgondolja a történetet.
papattila

Szakértői hozzászólás

szabójózsef 2023-02-15 11:53:51

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra