Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

GYED melletti munkavégzés ugyanazon munkáltatónál


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

noribaba 2022-02-11 15:17:12

Tisztelt Szakértő!

Az alábbiakban kérnék segítséget.
A munkavállalót a munkáltató el akarta küldeni, a munkavállaló viszont bejelentette, hogy terhes. A munkavállaló most SMS-ben közölte, hogy terhes, és másnap az orvos kiírná veszélyeztetett terhesként. Köteles-e foglalkoztatni fizetés nélküli szabadsága alatt a munkáltató? A munkavállaló nem kérte állományba való visszavételét. Mi az eljárás ilyenkor? Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-02-12 07:35:46

Várandóság alatt a dolgozó felmondási védelem alatt áll, azaz még csak közölni sem lehet vele a felmondási szándékot (jelen eset azért speciális, mert a munkáltató nem tudott a várandóságról, ilyenkor jogszerűen visszavonhatja azt). Ha GYED alatt a dolgozó szeretne visszajönni dolgozni, akkor 4 órában a munkáltatónak foglalkoztatási kötelezettsége van. De ez csak a munkavállaló kérésének következménye lehet, a munkáltató nem kényszerítheti a visszatérésre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra