Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Gyes után felmondás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Villac 2022-08-02 11:36:00

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi esetben szeretnék segítséget kérni.
Egy munkavállaló GYES-e lejár pl 08.15.-én (08.15.-én született a gyerek). Nem jön vissza dolgozni, ezért kötni kell vele egy megállapodást. Ki lesz neki fizetve a felgyűlt kb 30 nap szabi, és + 1 hónap felmondási idő. kérdésem, hogyan érdemes a dátumokat megtervezni. Lehetséges-e, hogy a munkaszerződést módosítják 08.16.-ával a béremelés miatt, és egyből meg is szüntetik, és megállapodnak a szabadságmegváltásban és a felmondási idő kifizetéséről? Mi lesz a munkaviszony utolsó napja? 08.16.? Ekkor történne meg az utalás, és a kilépő papírok kiadása. A kvázi 2 havi bért pedig 1 napra kapná.
És mi lenne a megoldás, ha közös megegyezésbe nem megy bele. Munkáltatói felmondás lenne, ekkor mikor lenne a munkaviszony megszűnése.
Köszönettel,
SzS.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-08-02 14:41:12

Kedves SzS,
Közös megegyezés esetén bármely nappal megszüntethetik a munkaviszonyt és kifizethetik mindazon juttatásokat, amelyek egy esetleges munkáltatói (rendes) felmondás esetén is járnának. Ha a dolgozó ebbe nem egyezik bele, akkor marad a munkáltatói felmondás: felmondási idő (mely a GYES lejártával kezdődik és a fele alól fel kell menteni a dolgozót), végkielégítés. Ami a távolléti díjat illeti, a bérrendezést a GYES lejártával mindenképp el kell végezni, azaz az említett juttatásokat már az emelt bérrel kell számfejteni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-08-02 14:44:43

Lemaradt: felmondás esetén a munkaviszony a felmondási idő utolsó napján szűnik meg.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra