Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Halasztott adó a 71-es nyomtatványban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szildiko23 2024-06-03 16:44:18

Tisztelt Szakértő! Ha egy cég halasztott adóval kapcsolatban könyvelt tételeket és 2024. év közben áttér tao-ról kivára, akkor a halasztottadó-követelés, -kötelezettség és -különbözet összegei a 71-es nyomtatványra nem adhatóak át, mert ilyen sorok nem szerepelnek rajta. Mivel a beszámoló eredménykimutatásában a halasztottadó-különbözet megjelenik mint adózás előtti eredményt módosító tétel, akkor a 71-es nyomtatvány adózott eredmény sorába a beszámolóban szereplő adózott eredményt kell írni, vagy figyelmen kívül kell hagyni a halasztottadó-különbözetet? Valamint elfogadható-e, hogy ezek miatt a 71-es nyomtatványban számolt mérlegfőösszeg el fog térni a beszámolóban szereplő mérlegfőösszegtől?
Segítségét előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-06-09 18:59:10

Kedves Kérdező,
A 71-es nyomtatvány sokkal kevesebb adatot [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra