Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Jogosan, vagy jogtalanul fizet a munkáltató 8356 FEOR számmal tehergépkocsi vezetőnek minimálbért?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kisordogjunkies 2022-03-15 15:20:56

Szeretném kérdezni a véleményét, hogy a munkáltató jogosan fizet-e minimálbért a 8356-os FEOR számmal tehergépkocsi vezetőnek alkalmazott munkavállalójának, (Hulladékgazdálkodásnál kukás-autón, ahová kellett GKI kártya, gyüjtő-szállító OKJ-s képzés, préselő-tömörítő+traktoralapú kotrórakodó kezelői képzés elvégzése)? Bizonyító erejű lehet-e, hogy a környező településeken működő foglalkoztatók a garantált bérminimumot fizetik? A munkáltató arra hivatkozik, hogy a gépkocsivezetői munkakör szakképesítéshez nem kötött foglalkozás, mert a jogosítvány megszerzésekor nem volt OKJ-s képzés. Sajnos nem találtunk erre egyértelmű törvényt, jogszabályt.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-03-16 18:46:09

Önmagában a tehergépkocsi vezetői munkakör nem garantált béres. Ugyanakkor ha külön képzettség szükséges a kukásautón lévő kütyük kezeléséhez, akkor már igen. Az, hogy a szomszédos településen ugyanazért a munkáért garantált bért fizetnek, sajnos nem szentírás abban az esetben, ha nem jogszabályi előíráson alapul a képzettség (a jogszabályból én sem bírtam kibogarászni ezt a munkakört), hanem munkáltatói elváráson.
papattila

Szakértői hozzászólás

kisordogjunkies 2022-03-17 09:23:45

Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát.
Üdvözlettel: Ocskainé

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra