Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Jogviszony-járulék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

annacska 2024-09-18 12:57:38

Tisztelt Cím!
Van egy KFT, aminek a tulajdonosa és ügyvezetője egy orvos 8 órás munkaviszonyban. Eddig háziorvosi tevékenységet így látta el. 2024.03. hótól ugyanebben a KFT-ben lett egy heti 5 órás munkaviszonya még, amiben üzemorvosi tevékenységet folytat (rabokat lát el heti 1 alkalommal). Valamint egy másik KFT-ben adminisztratív munkát lát el heti 5 órában.
09.01-től mint háziorvos csak péntekenként praktizál a többi napon helyettesítik. A helyettesített napokra fizetés nélküli szabadságokat kér, jelentem a NAV felé be-ki. A szeptember így néz ki 09.17-19, 09.23-26 és 09.30. (az összes eddig járó szabadságát kiírtuk)
Így itt nincs biztosítva ezekre a napokra. Ezzel jól sejtem, hogy nincs meg neki a 36 órás munkaviszonya ami kötelező lenne az ügyvezetőknek járulékfizetés szempontjából? Van értelme ezeknek a fizetés nélküli szabadságoknak? Egyáltalán lehet kiadni így? Tegyem át tagi jogviszonyba a munkaviszony helyett az ő KFT-jében + megmarad a másik heti 5 órás jogviszony és ahol az adminisztrációt végzi a másik KFT ott legyen napi 7/heti 35 órás munkaviszonyban?
A másik dolog, hogy az orvosok kapják a havi bértámogatást a NEAK-tól a besorolásuk szerint. A fent leírt esetben ugyanúgy kaphatja ez az orvos a havi támogatást, a teljes összeget? (pláne ha figyelembe vesszük az esetleges fizetés nélküli szabadságot)

Válaszát megköszönve
Anna

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-09-20 05:24:27

Kedves Anna,
Mivel az összes Kft-beli tevékenységét munkaviszonyban teszi, így érdektelen, hogy eléri-e az [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra