Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

KAPOTT TÁMOGATÁS A KÖLTSÉGEK FEDEZETÉRE


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kmildiko66 2024-07-10 07:55:03

Kedves Attila!
Költségek fedezetére kapott támogatás könyvelése során a megkapott támogatást azonnal elhatároljuk és a felmerülő költségekkel arányosan folyamatosan feloldjuk az elhatárolást.
A pénzügyileg rendezett támogatással a következő évben kell elszámolnunk. A kérdésem a decemberi bérek könyvelésével kapcsolatos. A béreket decemberre felkönyveljük és az elhatárolást itt is feloldjuk. A béreket januárban fizetjük ki, ez nem gond, mert a januárban kifizetett költségek elszámolhatóak a támogatással szemben.
1. A kérdésem az, hogy ha valamilyen okból a járulékokat és a SZOCHO-t megkésve, csak februárban fizetjük ki, akkor a támogatásnak ez a része visszafizetésre fog kerülni.
Hogyan kell ezt az esetet helyesen könyvelni?
2. Kell-e készíteni arról valamilyen kimutatást, ha ilyen eltérés keletkezik a könyvelés és a pénzügyi elszámolás között?
Pl. decemberben a könyvelésben feloldottuk az elhatárolást teljes összegében, de januárban nem teljesítettük a kifizetést maradéktalanul, így mégis lesz visszafizetési kötelezettségünk.
Segítségét előre is köszönöm!
K.M.Ildikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-07-11 05:49:40

Kedves Ildikó,
A költségek fedezetére kapott támogatást nem kell/nem lehet elhatárolni. Viszont amíg nincs elszámolás a támogatóval, addig [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra