Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Kft alapítója ill ügyvezetője


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2022-01-10 10:34:12

Tisztelt Papati! Kérdésem a következő lenne. Kft-ben 1 alapító tag van aki, mint adminisztratív munkaviszonyban látja el a feladatát, az ügyvezető öregségi nyugdíjas. A munkaviszonyos alapító tag eddig a garantált minimálbért vette ki, ill. kicsit többet. Az öregségi ügyvezető 0 Ft-ban látja el a feladatát. Most nem akarnak tovább garantált min.bért fizetni a tag után, ez így helyes-e, dönthetnek-e így. Az egyedüli tag dönt mindenben. Kérem az utbaigazítást, mert most kicsit elbizonytalanodtam. Ami a furcsa, hogy egyszemélyes Kft-nek van nyilvánitva, az egyszemélyes Kft nem az amikor kizárólag 1 személy lát el mindent, ő a főnök és a törzsvendég? Kérem segítsen kinek mit kell fizetnie. Nagy köszönet az eligazításért. Üdvözlettel Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-10 17:08:10

Kedves Gabi,
Egyszemély az a Kft, amelynek csak egyetlen tagja van. Az ügyvezetést elláthatja az egyedüli tag is és külsős személy is (ez nem változtat az egyszemélyes minősítésén). Ha a tag nem végez olyan tevékenységet a személyes közreműködése során, amelyhez a jogszabály minimálisan a garantált bért rendeli, akkor szabályosan dönthet úgy, hogy a jövőben a sima minimálbér után fizeti az adókat és a járulékot.
pattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2022-01-10 17:40:56

Köszönöm szépen, megnyugtató amit írt. Jó egészséget kívánok

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra