Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Kft tag díjazása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

siren8 2023-01-26 14:21:51

Tisztelt szakértő!

Kérdésként merült fel, hogy egy egyszemélyes Kft, - amely egy üzletet működtet - nyugdíjas tagja aki bolti eladóként és ügyvezetőként működik közre a társaságban (nincs más munkavállaló sem) díjazás nélkül végezheti e ezeket a tevékenységeket. ( a társaságnál tehát egyáltalan nem merülne fel bérjellegű költség a működés során).

Válaszát előre is köszönöm: Varga Irén

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-30 08:36:28

Kedves Irén,
Igen, ha nem munkaviszonyban látja el az említett feladatait. A polgári jog a felek szabad akaratára bízza a megbízási díj nagyságát azzal az alapfeltevéssel, hogy normál esetben a megbízásért megbízási díj jár, melytől a felek egyező akarattal akár el is térhetnek. Mindez már nem igaz a munkajogra, amely kötelező érvénnyel írja elő munkaviszonyban a munkabért.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra