Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Kiküldetés vagy munkába járás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2022-02-06 11:16:41

Tisztelt Szakértő,

Ügyfelem cége kisker. egységeket üzemeltet Budapesten és néhány vidéki városban. Az egyik alkalmazott a saját autójával otthonról reggelente naponta más-más helyre jár adminisztrációs ügyeket intézni, van hogy a cég székhelyére, van hogy a különböző vidéki üzletekbe. Van olyan nap is, amikor otthonról elindul egy vidéki üzletbe, majd néhány óra múlva továbbmegy egy másik településen lévő üzletbe, majd onnan haza.

A cég ezeket az utakat szeretné megtéríteni számára, de nem teljesen világos, hogy ezek üzleti utaknak minősülnek-e, melyeket kiküldetési rendelvényekkel kell alátámasztani (ez alapján NAV-os üzemanyagszámítást alkalmazni), vagy munkába járási költségeknek, amire 15 Ft/km üzemanyagtérítés adható? Hol van a "határvonal" munkába járás és üzleti út között a fenti esetben?

Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-02-06 12:24:59

Ha egyből az ügyfélhez megy, akkor az első métertől kiküldetés. Ha először bemegy a munkahelyére és onnan tovább az ügyfélhez, akkor a munkahelyig munkába járás, azt követően kiküldetés. Ugyanez alkalmazandó a visszautakra is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra