Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Közalkalmazott pedagógus Munka tv hatálya alá kerül


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

FerryContact 2020-06-02 10:33:39

63 éves szakgimnáziumban tanító pedagógusként hamarosan döntenem kell, hogy vállalom-e a felajánlott munkaszerződés feltételeit, központi rendelkezés szerint átkerülök én is a Munka tv hatálya alá. Vagy dönthetek úgy, hogy nem írom alá a munkaszerződést és megszűnik közalkalmazotti jogviszonyom. Helyzetemmel kapcsolatban a következő konkrét kérdéseim vannak:
Ha aláírom a felajánlott munkaszerződést, jogszabály szerint jár-e nekem valami a közalkalmazotti jogviszonyban meglévő nyugdíjazás előtti korban lévők számára létező juttatásokból (40 éves jubileumi jutalom, végkielégítés, felmentési idő nyugdíjba vonulás előtt)?
Ha nem írom alá a felajánlott munkaszerződést, akkor milyen juttatásokra számíthatok jogszabály szerint (felmentési díj, végkielégítés), illetve mikor szűnik meg a közalkalmazotti jogviszonyom, illetve meddig leszek még biztosított?
Kiegészítő információ, 65 éves életkoromat 20 hónap múlva érem el, illetve 40 éves jogviszonyom 13 hónap múlva lesz.
Válaszukat előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra