Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Külföldi utak elszámolása EV-nál


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

BB5 2024-10-14 14:42:51

Tisztelt Önadózó! Egy magyar egyéni vállalkozó (továbbiakban EV.), akinek van EUS adószáma is, üzleti útra ment Hollandiába és Német országba. Ezekben az országokban az EV. vásárolt munkaruhát, és gázolajat az egyéni vállalkozásába. A külföldi EUS országokban kapott kis bizonylatokon nincs rajta a magyar EV. neve, sem adószáma, azonban az EV. vállalkozói bankkártyával, vagy KP-ben kifizette a megvásárolt munkaruha, és gázolaj árát, amely tartalmazta az értékesítő ország ÁFÁ-ját is. Az üzleti út alkalmával az EV. a gázolajat a teherautójába vásárolta, amelyet kizárólag a vállalkozása érdekében használ. A bakkártyás fizetések a EV. vállalkozás céljára megnyitott bankszámlán láthatóak. Kérdésem: El lehet-e számolni ezeken a fent említett "hiányos adattartalmú" bizonylatokon szereplő kiadásokat ( munkaruha, gázoljaj), költségként az EV-nál? Ha igen, hogyan? Köszönettel: B.B.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-10-16 05:15:45

Kedves B.B,
Elméletileg csak azok a költségek számolhatók el szabályosan, amelyekről olyan névre szóló bizonylattal rendelkezik a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

BB5 2024-10-16 17:42:03

Az egyéni vállalkozó írhat kiküldetési rendelvényt saját magának (Ő ment az üzleti útra)? Ezen pontosan mit kell szerepeltetnie: mikor, hova, milyen célból ment üzleti útra, és a számlákat kell felsorolni? Köszönöm: B.B.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra