Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkába járás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

martonl 2022-08-15 13:49:05

Tisztelt Szakértő Úr!

A munkáltató a dolgozóknak fizeti munkába járás címén a törvényi előírás szerinti kilométerenként 15 forintot a munkában töltött napokra vonatkozóan. Kérdésem az lenne a mostani és várható magas üzemanyagok mellett adhat-e adómentesen ennél magasabb összeget, vagy a 41760 Ft maximum összeg erre nem vonatkozik felső korlátként havi szinten? Vagyis akkor ha 15 Ft felett ad a munkáltató a benzinár miatt, akkor munkabérként adókötelessé válik? (pedig a 15 Ft most sem elég már)

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-08-15 20:12:15

Adómentesen nem adhat 15Ft-nál többet. A napi munkába járásra egyébként nem vonatkozik az említett felső határ. Az esetlegesen efelett adott összeg jogviszony szerint lenne adó- és járulékköteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra