Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkabér előleg levonás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2022-06-29 18:22:11

Kedves Attila,

Munkáltató adna munkabér előleget a minimálbéren lévő alkalmazottnak. Olyan összeg lenne, amit 6 hónap alatt vissza tud fizetni (így a minimálbér 5-szöröse szóba sem jöhet, kevesebb lenne az előleg).

A kérdés, hogy mi az az összeg, ami alá nem mehet a nettó kifizetés az előleg levonása után? 28.500 ft mint a végrehajtásoknál? Vagy akár 0 ft-ig is lemehet? Olvastam valamit a minimálbér 50%-áról is, de ott nem volt tiszta, hogy a bruttó vagy nettó minimálbér 50%-a értendő. Kérném összegszerűen (is) megadni, hogy minimálbér esetén mennyi alá nem lehet menni.

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-06-30 09:32:46

Kedves Ceasar,
Az előlegnyújtásból eredő követelés levonásánál nem kell tekintettel lenni a levonásmentes munkabérrészre (28.500Ft), azaz akár nulla forint is lehet a havi munkavállalónak kifizetendő összeg (Mt. 161.§ (2)b)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra