Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaidőkeret


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

VinylKft 2021-12-14 12:06:20

Egy nyugdíjas munkavállalónkkal munkaszerződést kötöttünk három havi munkaidőkeretben való foglalkoztatásra (október-december). December hónapban az üzem leállása miatt nem tudja ledolgozni a munkaidőkeretben megállapított óráit. Adható-e pihenőnap a le nem dolgozott munkanapokra? Lehet-e ennek esetleg valamilyen munkaügyi következménye?
Válaszát előre köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-12-14 17:54:10

Ha a munkáltató a dolgozó beosztás szerinti munkaideje alatt nem tudja munkával ellátni a munkavállalót, akkor erre az időre alapbért kell fizetnie. Ha kellő időben látják előre (legkevesebb 4 nap), hogy nem tudják ellátni munkával, akkor a munkaidő-beosztást ennek megfelelően lehet módosítani, azaz lehet akár pihenőnapokat is kiadni. Ha fix béres, akkor nincs gond, mert akkor is megkapja a dolgozó a munkabérét, ha nem tudják a keretben beosztani a teljes munkaidőre. Ha óra- vagy teljesítménybéres, akkor meg állásidőre járó alapbért kell fizetni a be nem osztott munkaidőre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra