Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaidőkeret


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Zsana 2023-04-13 07:53:36

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz! Munkáltató tevékenysége többműszakos. Munkavállalóink általános munkarend szerint dolgoznak. Szellemi munkavállalók (havi béresek) 5/2, hétfőtől, péntekig napi 8 órában, minden héten ugyanazon beosztás szerint végzik a munkájukat. Fizikai dolgozók (órabéresek) ugyancsak 5/2, hetenként változó munkarendben, napi 8 óra munkaidőben. (1.hét 6-14 óráig, 2. hét 14-22 óráig,). Nincs egyenlőtlen munkaidő és pihenőnap beosztás. Kérdésem, ebben az esetben szükséges az egy havi munkaidőkeret alkalmazása? Ha igen, azon dolgozók esetében, akik az általános munkarend szerinti munkaóraszámtól kevesebb munkaórát teljesítenek (havi 20 munkanap esetén 160 óra helyett, csak 156 órát) a 160 órára járó munkabért kell megfizetni részükre vagy a 156 órára járó munkabért fizetjük? Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-04-14 05:30:57

Jelen esetben nincs szükség munkaidőkeret alkalmazására.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra