Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaidőkeret


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

geratisz 2023-05-25 11:57:45

Tisztelt Szakértő!
Nagyon köszönöm az eddigi szakmai segítségét. Továbbra is az edzőteremmel, munkaidő-kerettel kapcsolatban lenne kérdésem. Az ügyvezetőnek, egyenlőtlen munkaidőbeosztás esetén, szükséges-e munkaidő-keretben lennie vagy ő, mint ügyvezető, "annyit dolgozik, amennyit akar"? 4 órában van bejelentve, munkaviszony keretében. Továbbá a műszakpótlék kapcsán érdeklődnék, hogy a 18-06 közötti munkavégzésre, az edzőteremben foglalkoztatottakra meg kell-e adni a műszakpótlékot? Az edzőterem 7-21 óra között van nyitva. A fizetett szabadságot beosztás szerinti munkanapnak szükséges-e tekinteni? Segítő válaszát nagyon köszönöm!! Jacsó Szabina

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-05-26 21:34:32

Kedves Szabina,
- Ha 4 órás munkaszerződése van, akkor érdektelen, hogy ügyvezető, be kell tartania az Mt. munkaidőre vonatkozó kógens szabályát, azaz egyáltalán nem annyit dolgozik, amennyit akar. Igaz ez akkor is, ha esetleg kötetlen munkarendben dolgozik.
- Műszakpótlék csak akkor jár, ha a dolgozó beosztás szerinti napi munkaidejének kezdete rendszeresen változik (minimum a munkanapok egyharmadában) és a legkorábbi és a legkésőbbi kezdési időpont között legalább négy óra eltérés van. A fizetett szabadság munkanapnak tekintendő.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra