Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaidőkeret bérpótlék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rudmas 2021-10-19 08:55:50

Tisztelt Szakértő!

Segítséget szeretnék kérni, arra vonatkozóan, hogy a munkáltató munkaidőkeret alapján foglalkoztatja a munkavállalóit egy sertéstelepen, ahol minden nap történik munkavégzést.
Ebben az esetben a munkavállalók részére kell-e fizetni bérpótlékot szombati, vasárnapi munkavégzés esetén, illetve munkaszüneti napon (ünnepnap).
Ismereteim szerint, ha vasárnapi munkavégzés rendelhető el, akkor nem köteles a munkáltató bérpótlékot fizetni, de ilyenkor is jár ünnepnap esetében a 100%-os bérpótlék.

Köszönöm szépen!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-19 16:35:02

A munkaszüneti napon (fizetett ünnep) végzett munkáért minden esetben 100%-os pótlék jár. Vasárnapi pótlék egy sertéstelepen dolgozónak nem jár, mivel a munkáltató tevékenysége megszakítás nélkülinek minősül, amely pedig nem szerepel a 140.§ (1)a)-nak tételes felsorolásában. Ha a szombat a dolgozó pihenőnapja, akkor ezért rendkívüli munkáért járó pótlék illeti meg (100% vagy 50%+szabadnap).
papattila

Szakértői hozzászólás

rudmas 2021-10-20 08:30:48

Köszönöm szépen a válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra