Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkavállaló felmondás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Valcsi72 2022-01-05 20:06:35

Tisztelt Szakértő!
Egy munkavállaló 2021. január 3. napján felmondta a határozatlan idejű munkaszerződését.A munkáltató a felmondást írásban tudomásul vette, ezzel egyidőben írásban tájékoztatta a munkavállalót, hogy az előző évi áthozott 6 nap + 2 nap idei szabadságát kiadja. A tájékoztatást 15 nappal a kiadás előtt megtörtént, a munkavállaló a tájékoztatást aláírásával igazolta. Amennyiben a munkavállaló a holnap naptól elmegy betegszabadságra, abban az esetben a szabadságot kiadhatom a betegszabadság idejére vagy azt pénzben meg kell váltani? Szóban a munkavállaló arra akarta kötelezni a munkáltatót, hogy pénzben váltsa meg a szabadságát és mentse is fel a munkavégzés alól, amihez természetesen nem járult hozzá a munkáltató. Hozzáteszem a munkavállaló bérszámfejtő, munkaügyes ilyenkor van a legtöbb feladat.
Köszönöm a választ

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-06 13:45:10

Keresőképtelenség idejére nem adható ki normál szabadság, mert az ellentétes lenne a szabadság funkciójával. A munkaviszony lejárta (amelyet nem befolyásol a keresőképtelenség) miatt ki nem adott szabadságot pénzben kell megváltaniuk.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra