Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkavállaló tájékoztatási kötelezettsége


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

1244 2020-06-18 15:43:09

Kedves Attila!

Munkavállaló gyed-e lejárt 2019 novemberben. Nem tájékoztatta a munkáltatót erről, a Gyest a férj vette igénybe, a második babával december óta várandós a munkavállaló. Mindenféle egyeztetés nélkül a munkáltató fizetés nélküli szabadságot számfejtett a dolgozónak. Így több mint 30 napos kieső idő keletkezett. Most emiatt megszűnt a táppénz jog és vélhetően a CSED-del is próbléma lesz. Hibázott a munkaadó ? Felelősségre vonható? Köszönöm a választ.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-19 20:10:51

Szerintem nem hibázott a munkaadó, nem kötelessége önkéntes tájékoztató kiselőadást tartani a dolgozónak, pláne olyan ellátásról, ami nem biztosítási jogviszonyhoz kötődik (GYES). Persze ha segítséget kér a dolgozó, akkor elvárható a szakszerű tájékoztatás a munkáltató részéről, de itt vélhetően nem ez történt, a dolgozó önállóan intézkedett (amihez egyébként joga is volt). De most egyedül kell viselnie a tájékozatlansága kárát.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra