Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkavégzés dec.25-26-án


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2021-12-15 15:01:38

Kedves Attila,

Eltekintve attól, hogy csak bizonyos üzletek lehetnek nyitva munkaszüneti napon, ha valaki egyenlőtlen munkarendben dolgozik és dec. 25-26 (szombat és vasárnap) amúgy a beosztása szerinti munkanap, jár neki a 100%-os pótlék mindkét napra?

A Munka tv. 140.§ (2) és (3) egy kicsit összezavar. A (2) szerint jár (nincs feltételben, hogy milyen napra esik). De akkor a (3) miért emeli ki a vasárnapot? Szombati munkaszüneti napra nem jár?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-12-16 17:30:28

Kedves Ceasar,
Igen, jár, az Mt. 140.§ (2) alapján. A (3) arra az esetre ad rendelkezést, amikor ugyan vasárnapi munkavégzés van, amire alapból 50% járna, de egyben munkaszüneti nap is, ami viszont 100%-os pótlékkal jár. Hogy ne legyen duplázódás, ezért a két pótlék közül a 100%-ot kell adni.
pattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra