Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaviszony áthelyezés cégcsoporton belül


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

M.Márta 2022-09-11 06:40:04

Kedves Attila,
Szeretném a segítségét kérni az alábbi kérdésben:
Munkáltatónak több cége van. Néhényban a most kialakult helyzet miatt kénytelen létszámot csökkenteni, viszont a munkavállalóit nem szeretné elveszíteni, így másik cégeibe átvenné a leépített munkavállalókat. A cég nem szűnik meg. A munkavállalót kijelentjük A cégből, B cégbe bejelentjük. B cég szeretné a dolgozókat úgy átvenni A cégből, hogy elismeri az A cégben töltött munkaviszonyát a dolgozónak és mintegy folytatólagosan alkalmazná tovább a másik cégben: ideértve hogy a szabadságát nem váltaná meg pénzben A cégből kilépésekor, hanem biztosítaná azt B cégbe, illetve ennek megfelelően amennyiben úgy alakulna a jövő végkielégítés és felmentési idő számítása esetén is beszámítaná az előző jogviszonyát a dolgozónak.
A kérdésem az volna, hogy közös megegyezés esetén van-e arra lehetőség, hogy A cégből kilépéskor a fel nem használt szabadságok átvitelre kerülnek B cégbe vagy mindenképpen köteles azt A munkáltató megváltani?

Köszönettel: Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-11 14:15:03

Kedves Márti,
Értelmezésem szerint elképzelhető olyan egyezség, ami következtében olyan plusz kedvezményt kap a dolgozó (annak fejében, hogy beleegyezik a szabadsága átvitelébe), ami összességében kedvezőbb helyzetet jelent a számára (Mt. 43.§).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra