Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaviszony megbízási díj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

martonl 2022-03-08 11:07:19

Tisztelt Szakértő úr!
A segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy jelenleg a cégformánk: szövetkezet. A szövetkezetben működik Igazgatóság, Felügyelő Bizottság, van külön ügyvezető igazgató is. Az ügyvezető igazgató teljes munkaidős munkaviszonyban látja el a feladatait. Ő felette volt az Igazgatóság, FB. Most lehetséges lenne- e munkajogi szempontból, hogy
1. a jelenlegi ügyvezetői munkaviszonyos szerződése megmaradna, és ő lenne az Igazgatóság Elnöke is 1 évre egy személyben, lényegében ugyanazokat a feladatokat látná el mindkét pozícióban. Lehet e egy embernek ugyanarra feladatra munkaviszonya és megbízási díja 1 évre? Akkor azt külön be kell jelenteni?
2. Vagy egyszerűbb lenne, ha az ügyvezető munkaviszonyos szerződésében, az elnök titulusra kapna pl: elnöki pótlékot, mert nem értelmezhető a két jogviszony?
Köszönöm válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-03-09 05:52:46

Én már ott leragadtam, hogy a Ptk. alapján én nem tudom értelmezni az igazgatóság/igazgató elnök melletti ügyvezetőt. Ebből eredően az esetleges párhuzamos jogviszonyt sem tudom értelmezni. Remélem, lesz hozzászóló, aki mélyebb ismeretekkel rendelkezik a szövetkezetek ügyvezetését illetően.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra