Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaviszony megszűnés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

vmaria 2022-11-02 08:42:53

Tisztelt szakértők!
A segítségeket szeretném kérni.
Egy Kft. meg szeretnél szüntetni az összes dolgozója munkaviszonyát közös megeggyezéssel, de mindenki megkapná a neki járó végkielégítést és felmondási időre járó bért, mintha munkáltatói felmondás történne.
Kérdésem az, hogy ilyen esetben másnaptól lehet-e új munkaszerződés kötni az dolgozókkal, és ez lehet-e határozott vagy határozatlan idejű? Ez nem ütközik bármi féle jogszabályba?
Ilyen esetben mindenki „tiszta lappal” indul?
Az új határozatlan idejű munkaszerződés megszűnése esetén a végkielégítés és felmondási idő számítása az új munkaszerződés kezdetétől indulna?
A dolgozóknak TB ellátás esetében nem lesz megszakításuk, mivel a 30 napban benne vannak?

Köszönöm mielőbbi válaszukat

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-03 04:57:08

Tartok tőle, hogy ez nem szolgálná a dolgozók érdekét, így az Mt. 7.§-ában foglaltak sértené. Egy esetleges munkaügyi ellenőrzés során még akkor is kellemetlenségei lehetnek a munkáltatónak, ha valóban közös megegyezéssel történne a munkaszerződések megszüntetése, majd újra kötése.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra