Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

NEAK támogatás mint munkabér


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Precizitás KFT 2022-01-25 09:19:52

Tisztelt Szakértő!

Kérdésem volna, hogy ha egy orvosi asszisztens szerződés szerinti bére nem éri el a garantált bérminimumot, akkor amit a NEAK támogatásként ad a cégnek bérkiegészítést, azt bele lehet számitani a garantált bérbe, vagy alapból van egy szerződés szerinti bér, ami el kell érje a 260.000,Ft-ot, és erre kap a dolgozó bérkiegészítést? Mert végülis ezt a pénzt a cég kapja támogatásként, nem alapból ő emeli meg a dolgozója fizetését. Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-25 17:55:10

Mivel a korm.rendelet szerint a támogatást bruttó munkabérre, illetve a közterhére kell kifizetni, így azt gondolom, hogy ez is beszámítható a szerződés szerinti bérébe (azaz elegendő, ha ezzel együtt éri el a garantált bért).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra