Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Német-magyar kettős adózás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mpkrt 2024-10-16 12:25:36

Dr. Kiss Zoltán úr!
Németországban élő, és ott munkaviszonyban dolgozó magyar állampolgárnak a német-magyar kettős adóztatásról szóló egyezmény alapján Németországban kell-e a Magyarországon adómentesen - eltelt 5 év - értékesített garzonlakás és termőföld után adóbevallást tennie, adóznia ha igen hogyan és hogyan kell megállapítani a leadózandó összeget?
A Magyar Köztársaság és a Németországi Szövetségi Köztársaság között a jövedelem- és a vagyonadók területén a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról szóló, Budapesten, 2011. február 28. napján aláírt Egyezmény kihirdetéséről szóló 2011. évi LXXXIV. törvény 6.Cikk, 13.Cikk és 21. Cikk előírásait hogyan kell alkalmazni alkalmazniuk esetünkben a németországi adóbevallásukban, annak tudatában, hogy Magyarországon az 5 éves szabály miatt adómentesek - tehát sem adóbevallási, sem adófizetési kötelezettségük nem áll fenn - ezek a jövedelmek?

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra