Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Nyugdíjas bejelentése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2022-03-09 13:23:45

T. Önadózó! A kérdésem az, hogy a T1041. nyomtatványon be kell-e jelenteni a nyugdíjas munkavállalót? Ugyanis nyugdíjba ment az egyik munkavállaló (hó közben), ki lett jelentve a biztosítási jogviszonyból, de továbbra is dolgozik. A ’08-as bevallás M lapján rá vonatkozóan két lap lett kitöltve, az 1. lapon a munkaviszony vége megjelöléssel, a 2. lapon pedig nyugdíjasként megjelölve. A NAV-tól hibaüzenet érkezett (két napja nem lehet ügyintézőt elérni) „Nyilvántartásunk szerint a természetes személy nem rendelkezik nyitott jogviszonnyal a bevallás fejlécében jelzett biztosítási időszakban a foglalkoztatónál. (Nem történt bejelentés a 'T1041 vagy'T1041INT adatlapokon.).” Ezt úgy kell érteni, hogy munkaviszonyban álló nyugdíjasként be kell jelenteni? Köszönöm a választ, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-03-10 05:44:32

Kedves Magdi,
Amikor a jogszabály megváltozott, akkor az alkalmazásban álló nyugdíjasoknak le kellett zárni a biztosítási jogviszonyát xx1041-en. Következésképp ha a biztosítási jogviszonnyal nem rendelkező nyugdíjas munkavállaló munkaviszonya megszűnik/megszüntetik, akkor nincs szükséges/nem lehet 1041-es nyomtatványt benyújtani (hiszen nincs előzmény bejelentés, amit le lehetne zárni).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra