Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Nyugdíjas munkavállaló kórházba került


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Nóra Magyar 2023-02-27 18:29:46

Tisztelt Szakértő!
Nyugdíjas részmunkaidős munkavállaló (kft-ben) kórházba került, melyről igazolást is kapott. Mivel ő nem jogosult táppénzre, az igazolás kezdő napjától én betegszabadságra veszem (mert az az évi 15 nap jár neki). A munkavállaló erősködik, hogy a kórházi ellátás nála a nyugdíjas státusz miatt nem betegszabadság, hanem igazolt fizetetlen távollét és a háziorvosi igazolás csak a betegszabadság. Mindkét igazolásán 8-as kód szerepel. Nem találok az Mt-ben erre irányulóan konkrét megoldást, ebben kérném a segítségét. Kórházi tartózkodásai napjára milyen "ellátást" kaphat a munkavállaló?
Köszönettel,
Magyar Nóra

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-28 05:07:32

Kedves Nóra,
Én az Ön álláspontját osztom: a kórházi ellátás alatt is betegszabadság jár a dolgozónak, azaz a keresőképtelenség első napjától jár, 15 munkanapig. Ha ennek elteltével is még mindig keresőképtelen, akkor lesz igazolt, fizetetlen távolléten.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra