Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Portás munkakör: munkaidőkeret és munkaidő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TICU 2021-12-15 15:02:43

Tisztelt Önadózó!
Portás munkakörben alkalmaznánk munkavállalókat, akinek hétköznap (H-P) a munkaideje délután 18 órától reggel 6 óráig szólna. Hétvégén (SZ-V) pedig 0-24 órában. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan célszerű őket foglalkoztatni és beosztani egy adott héten belül? Hány órát dolgozhatnak egy nap esténként és hétvégén is összesen? Mennyi szabadidő jár nekik egy műszak után? Valamint milyen pótlék illeti meg őket adott esetben? Köszönöm válaszukat.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-12-20 19:20:17

A portás munkakör jellemzően készenléti jellegű. Ennek okán a teljes napi munkaidő 12 órára emelhető, a felek megállapodása alapján. Mivel egyenlőtlen munkaidő-beosztásban dolgoznak, így a beosztás szerinti napi munkidő akár 24 óra, a heti 72 óra is lehet. A munkaidőkeret átlagában azonban a heti 48 órás pihenőidőnek meg kell lennie. A napi pihenőidőnek 11 órát el kell érnie. Pótlékolni csak akkor kell, ha rendkívüli munkát végeznek vagy munkaszüneti napra vannak beosztva.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra