Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2023-02-08 09:12:53

Kedves Attila !
Sajnálatos módon cégünket egysz.fogl.késve bejelentése miatt be nem jelentett foglalkoztatás miatt bírsággal súlytották. A másodfokon is jóvá hagyták az elsőfokú határozatot, azaz a bírságot. Ami leginkább zavar az a jogkövetkezmény, miszerint két évig a NAV által vezetett be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók listáján való közzététel miatt, illetve a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelése miatt a költségvetési támogatásokban sem részesülhetünk. A másodfokú , elsőfoku határozatot jóváhagyó NAV határozatot a mai napon vettük át. Véglegessé ha jól tudom 15 nap múlva válik. Ugyanakkor folyamatban van az energiatámogatásunk , melyre ( október - november ) hónapra már a támogatási igényünket benyújtottuk, a támogatási szerződés is rendelkezésünkre áll. A pénzt ugyan még nem kaptuk meg. Tervben van még a december havi energitámogatási kérelem igényünk is , melyet a napokban terveztünk benyújtani. Az azóta tudomásunkra jutott NAV határozat támogatási igényünket miként befolyásolja, a már megigényelt - illetve a még igényelni kívánt támogatás esetén ? Mi az Ön álláspontja ez ügyben ? Jogosultak lehetünk még ezen támogatásokra ?
Előre is nagy köszönettel:
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-12 16:30:32

Kedves Andrea,
Sajnos nem vagyok jártas a témában, nem tudok nyilatkozni, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ebben az évek óta tartó fene nagy veszedelemben ez az általános törvényi előírás nem is "él".
Megértését köszönöm!
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra