Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Repiadó - mikor?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szorgere 2024-10-11 10:24:31

Tisztelt Szakértő,

Ügyfelem kiállítás résztvevőjeként külföldre utazik, visz magával sokféle (vásárolt, logózott) apróságot , amit a standnál bárki elvehet...

A kérdésem az, hogy ezek beszerzése 8-9.hónapban történt, a kiállítás pedig 10. hóban lesz. Melyik hónap 08-asában kell szerepeltetni az ezek után számított adókötelezettséget?

Van olyan tétel is a vásárolt termékek között, ami 100%-os előlegszámlával szeptemberben került kifizetésre, de a termékek csak októberben érkeztek meg, a nullás végszámla is októberi.

Korábban volt már hasonló kérdésem, akkor abban maradtunk, hogy a juttatás hónapjában adóköteles a juttatás... de mi van, ha a rendelt termékekből nem fut ki minden a kiállításon, és marad belőle? (és később nem is feltétlenül követhető, kinek/mikor kerülnek átadásra?) Egyedi értékük viszonylag alacsony, toll, egérpad, stb...nem feltétlen fognak a nyilvántartásával foglalkozni, hogy a "juttatás hónapjában" tudjuk megállapítani az adókötelezettséget. Szívesen rendeznék most az egész után, mert egyben viszont nagy értéket képviselnek. Csak kérdés, hogy 8-9. vagy 10.hóban adóköteles?

Köszönettel:
Sz.Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-10-15 05:41:12

Kedves Éva,
Az Szja tv. 69.§ (5)-e most is változatlanul azt írja elő, hogy az adókötelezettség a juttatás időpontjában illetve a juttatás hónapját magában foglaló [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra