Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Saját termék átadása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Tarcsányi Lilla 2024-07-08 13:52:52

Tisztelt Szakértők!

Adott egy adószámos magánszemély (őstermelő) aki növénytermesztéssel foglalkozik, de ezzel egyidejűleg egyéni vállalkozóként takarmányboltot üzemeltet. Az lenne a kérdésem, hogy az őstermelésben betakarított növényt (árpa, búza, kukorica) milyen módon tudja átadni az egyéni vállalkozásnak ahol ebből takarmányt állítanak elő és így értékesítik tovább?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-07-09 07:37:36

Kedves Lilla,
Az Szja tv. 22.§ (7) alapján :
"(7) Ha a mezőgazdasági őstermelő e tevékenysége mellett egyéni vállalkozói tevékenységet is folytat,
a) őstermelői bevételként kell figyelembe vennie az őstermelői tevékenység során előállított azon termékek szokásos piaci értékét, amelyeket egyéni vállalkozóként értékesít, azzal, hogy vállalkozói jövedelem [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra