Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Segítő családtag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Erika89 2023-07-27 09:44:44

Kedves Attila

Egyéni vállalkozás indírásaban gondolkozik egy pár. Nem jutnak dűlőre ki legyen a vállalkozó. Javaslatom az volt, hogy a férj legyen, mivel ő kb havi 20napot tevékenykedik a vállalkozásban, míg a feleség 5napot, ami efo-val letudható lenne. Segítő családtag minőség ha jól tudom már nincs. A feleség ragaszkodna ahhoz hogy ő legyen a vállalkozó. Ebben az esetben ha munkaviszonyra nem jelentené be a férjet, megbízási díjjal letudható lenne az a 20nap, a minimum járulék figyelembe vételével? Férjnek van főállása. Megerősítést kérek jól gondolom-e.

Üdv. Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-07-28 05:30:43

Kedves Erika,
Alapvetően helyesen gondolja, én is az Ön elképzelését tartom észszerűbbnek, de persze nem ismerem az összes részletet. Hogy a megbízási jogviszony alkalmas-e a foglalkoztatásra, a részletek ismeretének hiányában nem tudom megítélni. Az viszont biztos, hogy megbízás esetében nem kell alkalmazni a járulékra vonatkozó minimumszabályt. Érdemes lenne átgondolni a részmunkaidős, munkaidőkeretes munkaviszony lehetőségét is, amely rugalmas foglalkoztatást tesz lehetővé, pláne, ha az elvégzendő feladat természeténél fogva csak munkaviszonyban értelmezhető.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra