Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Tanulmányi szabadság


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

VinylKft 2022-01-03 10:48:02

Tisztelt Szakértő!
A Kft egyik munkavállalója tevékenységgel összefüggő iskolarendszerű képzésben hallgatói jogviszonyban folytat tanulmányokat 4 féléves diplomát adó képzésben. A társaságunk tanulmányi szerződést kötött vele, melyben félévente 15 munkanap fizetett távollétet biztosít számára. Ebben a félévben csak 13 munkanapot vett igénybe. A tanulmányok folytatásához szükséges fizetett távollét kiadása érdekében a Munkáltatót előzetesen tájékoztatja az oktatási- és vizsganapok időpontjáról, és csatolja az intézmény erről szóló igazolását.
Kérdésem, hogy ebben az esetben a még ki nem vett 3 munkanap fizetett távollét megilleti-e a munkavállalót?
Válaszát előre köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-03 12:49:42

Az említett szabadságnapokat nem a törvény rendeli, hanem a szerződő felek megállapodásán alapul. Következésképp erről nekik kell rendelkezniük a tanulmányi szerződésben. Pl. ha úgy állapodtak meg, hogy max. 15 nap jár félévenként, de ez mindig csak az iskola igazolásával igényelhető szabályosan, akkor a 3 ki nem használt nap igazolás hiányában nem jár a dolgozónak.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra