Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Tanulmányok fizetèse utólag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Liesaak 2023-06-23 18:16:57

Tisztelt Szakértő!

Munkavállaló tanulmányi szerződést kötött a munkáltatóval. Ebben az áll, hogy a sikeres diploma szerzès után a kèpzèsi díj felèt megtèrítik a munkavállalónak utólag.
A munkavállaló sikeresen megszerezte a munkájához szüksèges diplomát. A munkáltató pedig ezt követően jelezte, hogy a kifizetés is megtörténik, ha a munkavállaló benyújtja a diploma másolatát ès a cèg nevère szóló számlákat.
A munkavállalót senki nem tájékoztatta előre ès a szerződés sem tèr ki rá, hogy a bizonylatokat a munkáltató nevère kellett volna kèrnie.
Azt gondolom, hogy ez esetben a kifizetés alapja a tanulmányi szerződés, nem pedig a számla. De így kifizetni valószínűleg anyagilag kedvezőtlenebb a munkáltatónak.
Kèrem segítsen, hogy a munkavállaló hogyan èrvènyesíthetnè a szerződésben foglaltak munkáltatóra eső rèszèt.
Jogos-e a munkáltató kèrèse a számlákat illetően?
Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-06-26 07:35:36

Ha a munkáltató nevére szóló számla nem szerepelt feltételként az írásban kötött tanulmányi szerződésben, akkor ennek hiánya nem lehet jogszerű oka a támogatás visszautasításának. A figyelmetlenül megszerkesztett tanulmányi szerződés terhét a munkáltatónak kell viselnie.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra