Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Többműszakos munkarend


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2022-01-20 12:25:22

Tisztelt Szakértő,

Új ügyfelünknél többműszakos munkarendet alkalmaznak heti váltásban, tehát egy munkavállaló egyik héten pl. reggeltől dolgozik 8 órát, majd a másik héten délután dolgozik 8 órát, stb.

Az 1. műszak reggel 6-tól du. fél 3-ig tart, a 2. műszak du. fél 2-től este 10-ig, a 3. műszak pedig este 10-től hajnal 6-ig. Esetenként szombaton előfordulhat túlóra reggel 6-du. fél 3 között.

A kérdésem, hogy milyen műszakpótlékokkal, egyéb tudnivalókkal kell itt számolnunk a "normál" bérszámfejtésen felül?

Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-21 15:00:13

Mivel rendszeresen változik a munkaidő kezdete, így a dolgozók műszakpótlékra lesznek jogosultak a 18 és 6 közti munkaidőben (Mt. 141.§) . 20 és 6 óra közt éjszakai pótlékot kell fizetni, kivéve azt az időszakot, melyre műszakpótlékra jogosult (Mt. 142.§). Ha vasárnap is dolgoznak, akkor 50%-os vasárnapi pótlékra is jogosultak. Ha a szombati nap pihenőnap, akkor az ezen a napon végzett rendkívüli munkáért 100%-os pótlék, vagy 50%-os pótlék és 1 másik pihenőnap jár.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra