Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Ügyvezető beosztása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szabójózsef 2023-02-01 15:32:22

Tisztelt Önadózó!

Az egyik cégemnél az ügyvezető munkaviszonyban látja el a feladatát 1419-es FEOR szám alatt. Közben ez az ügyvezető elvégezte a Fodrász képzést, a tevékenységek közé felvették a fodrászatot is és így fodrászként is elkezd dolgozni a cégnél. Kérdésem, hogy jelentsem be fodrászként is (így két munkaköre lesz), vagy csak fodrászként a 1419-est megszüntetve és a munkaköri leírásba bevenni az ügyvezetői feladatokat is, vagy hagyjam csak ügyvezetőnek és a munkaköri leírást egészítsük ki fodrász feladatokkal is? Melyik lenne a legjobb megoldás?

Köszönettel:
Szabó József

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-02 05:11:29

Kedves József,
Jóllehet az Mt. konkrétan nem tiltja a párhuzamos munkaviszonyt azonos felek közt, ezt mégis kerülendőnek tartom. Indokolt egyetlen munkaszerződésbe belefoglalni a két munkakört és azzal a feorral bejelenteni, amelyik a meghatározó, illetve amelyik Önök számára valamilyen okból fontosabb (pl. egy pályázat esetében egy bizonyos feor-nak kell a nyilvántartásban megjelenni).
papattila

Szakértői hozzászólás

szabójózsef 2023-02-06 11:15:45

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra