2011-tõl jön a 16%-os szja

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Ha valaki egy családnál házi munkát végez, gyermekgondozásban vesz részt, vagy idõsek ellátását segíti, az ilyen jellegû munkát adórendszeren kívüli keresetnek nyilvánítja a kormány. Ezeknél a munkáknál nem lesz szja, és tb-fizetési kötelezettség, a munkaadó családnak csupán az lesz a dolga, hogy 1.000 forintos egyszeri, havi/fõ regisztrációs díjat fizessen be. Elõkészítik a 16 százalékos egykulcsos szja-t, amelyet 2011. január elsején vezetnének be.

_____________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év II. félévre 8.820,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

_____________________________________________

2011-tõl jön a 16%-os szja

A kormány megtárgyalta és elfogadta az adórendszeren kívüli kereset bevezetését Magyarországon - mondta Matolcsy György a szerdai kormányszóvivõi tájékoztatón.

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a kabinet arról döntött, hogy olyan értelmû törvényjavaslatot terjeszt majd a parlament elé, amely a családoknál végzett házi munkáért, idõsek segítéséért kapott jövedelmet kivonja az adózás alól.

"Ha valaki egy családnál házi munkát végez, gyermekgondozásban vesz részt, vagy idõsek ellátását segíti, az ilyen jellegû munkát adórendszeren kívüli keresetnek nyilvánítja a kormány" - mondta a miniszter. Aláhúzta: ezeknél a munkáknál megszünteti a kormány a szjá-t, a tb-fizetési kötelezettséget, a munkaadó családnak csupán az lesz a dolga, hogy 1.000 forintos egyszeri, havi/fõ regisztrációs díjat fizessen be.

A miniszter azt is bejelentette, hogy elõkészítik a 16 százalékos egykulcsos szja bevezetését, amelyet 2011. január elsején vezetnének be.

A kormány a jövõben a jelentõs összegû költségvetési pénzbõl gazdálkodó intézményekhez úgynevezett költségvetési felügyelõket is kiküldhet - közölte a nemzetgazdasági miniszter.

Ezeknek a felügyelõknek joguk lesz arra, hogy például a nagyobb kórházak, intézmények, vagy egyetemek számláit átnézzék, ellenõrizzék, és jogukban áll majd az is, hogy leállítsanak bizonyos beszerzéseket - emelte ki. Matolcsy György szerint a kormány így egyes esetekben akár 25 százalékos megtakarítást is elérhet.

A miniszter közölte: a kabinet döntött az egyenes ági, vér szerinti leszármazottak esetében az örökösödési, ajándékozási illeték eltörlésérõl is.

Ötven literig otthon mindenki készíthet gyümölcspárlatot, ez után jövedéki adót nem kell fizetni - mondta Matolcsy György. Hozzáfûzte: ha 50 liter fölött készítenek gyümölcspárlatot, azután már természetesen jövedéki adót kell befizetni.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Megjelent: 2010 január 20-án. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra